Életrevaló Egyesület

Drogprevenció

kérdés

Milyen a jó drogprevenciós film? Gondolkozz ezen! A jogtisztaságra figyelj a filmalkotás közben is!

Drogprevenciós kisfilm verseny pályázati kiírása

2010.01.01. 00:26 Életrevaló

  Figyelem, változott a beadási határidő!

A filmeket 2010. március 31-ig lehet feltölteni és a linket nevezésként beküldeni.

 Az Életrevaló Karitatív Egyesület Országos drogprevenciós kisfilm készítő versenyt hirdet 13-18 év közöttiek részére a

Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával.


A videofilm a saját korosztályod részére készüljön. Alkothatsz önállóan, vagy csoportban.
A tíz nyertes között 134000Ft értékű műszaki cikk vásárlására jogosító utalványt osztunk szét, és vendége lehet rádióműsorunknak. Filmedet bemutatjuk a záróbulin.
A téma: Fogalmazd meg hatásosan a legális drogoktól, az illegális kábítószerektől való teljes függetlenség megtartásának igényét és lehetséges útját. Hogyan lehet elkerülni a kábítószerekkel való találkozást? Hogyan lehet nemet mondani a kábítószer használatra? Helyette milyen egészséges, értékes alternatívákat láttok, vártok, szeretnétek a saját életetekben? Mit vártok a felnőttektől, a családotoktól, az iskolától, barátaitoktól és másoktól, hogy a szermentes életet teljes biztonsággal meg tudjátok valósítani? Ilyen kérdésekre várunk válaszokat a filmjeitekből.
Filmetek izgalmas, érdekes, humoros legyen, olyan, amit ti is szívesen megnéznétek bármikor.
A technika:
A film maximum 2-5 perces lehet.
A film lehet animáció, videofelvétel, bábfilm, rajzfilm, bármi, a műfajt nem korlátozzuk. De ha nincs drága kamerád, az sem baj. Fogd a mobilodat és kamerázz azzal!
Aztán töltsd fel a filmet a http://videa.huoldalra, az Életrevaló csatornába, és emellett még ahova csak akarod, http://www.videoplayer.hu, vagy ahttps://www.youtube.com, vagy ahttp://www.indavideo.hu, videó megosztókra.
Nevezési határidő: 2010. február 28.    2010. március 31.
Hogyan nevezhetsz:
Nevezés ingyenes.
Küldj egy email-t az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com címre.
Ebben küld el feltöltött filmed linkjét, a film címét, a nick-edet, vagy alkotói neved. Itt kérjük az igazolást arról, hogy a pályázati kiírást 10 barátodnak elküldted. (Plusz pontok járnak érte.)
Regisztrálj az Életrevaló Egyesület honlapján! (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu). A filmpályázat blog oldalán http://eletrevalo.blog.hués az Életrevaló Egyesület honlapján közzé tesszük folyamatosan a beérkezett és elfogadott nevezéseket.
2010. március 1.-től folyamatosan feltöltjük a beérkezett filmeket.
Küldj egy második email-t, ha elfogadtuk a nevezésed, ebben kérjük a telefonszámodat, nevedet.
Értékelés: A film-pályázataitokat 2010. április 24-ig értékeli a zsűri.
Záró rendezvény, díjkiosztó ünnepség: 2010. májusában lesz Budapesten.
A program saját blog-ját (http://eletrevalo.blog.hu) és az Életrevaló Egyesület honlapját (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu) figyeld, azon keresztül kérhetsz információkat, tájékoztatást, szólhatsz hozzá, mondhatod el véleményedet.
 
Amire kérünk, hogy figyelj filmed tartalma, és formája ne legyen:
·         másokat (névviselési jogot, képmáshoz való jogot) sértő
·         társadalomra veszélyes
·         hatályos magyar jogszabályba ütköző, vagy egyébként jó erkölcsbe ütköző, pornográf tartalmú
·         Az Életrevaló Egyesület érdekeit sértő
·         harmadik személy szerzői jogait sértő
·         faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szító, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást kiváltó
·         egészségre ártalmas anyagok használatára bátorító
·         bűncselekményre felbujtó
·         védjegyoltalmat, vagy más földrajzi árujelzés oltalmát sértő
·         tiltott reklámot tartalmazó, vagy a reklámokra és elektronikus hirdetésekre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket sértő tartalmú.
További kérdésekkel fordulj:
Preszl Éva,
Életrevaló Egyesület elnökéhez.
 Támogatóink:
 
 
 
 
 
 

 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletrevalo.blog.hu/api/trackback/id/tr981636277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Életrevaló · http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu 2010.01.31. 15:07:36

Szerzői jog fogalma:
A szerzői jog lényegét tekintve kizárólagos tulajdonjog, azt biztosítja, hogy az alkotó (másképpen a jogtulajdonos), tulajdonként, vagyontárgyként rendelkezhet a saját alkotásával („mű”), azaz joga van azt másolni és terjeszteni, illetve másokat felhatalmazni, pl. a következőkre: a művet reprodukálni, abból újabb műveket készíteni, forgalmazni, nyilvános helyen megmutatni, előadni stb.

Ez a jog akkor keletkezik, amikor a mű megszületik, és nem függ a mű publikálásától. (Általában az a szokás, hogy a megfelelő hivatalt erről a tényről értesíti a szerző, amely a mű eredeti példányát átveszi megőrzésre, hogy jogviták esetén legyen bizonyíték. Magán a művön pedig feltüntetik a jogtulajdonos nevét, és a jogviszony időbeli hatályának kezdőévét.)

Életrevaló · http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu 2010.01.31. 15:16:06

Hazánkban a legismertebb közös jogkezelést végző szervezet az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület, mely az irodalmi és zenei szerzőket érintő közös jogkezelést végzi.

Életrevaló · http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu 2010.01.31. 15:28:44

Hogyan tehetek közzé jogszerűen zenéket?

A közzététel csak a jogosultak engedélyével lehet jogszerű. Zeneszerzők nevében az Artisjus adhat engedély. A zeneszerzők engedélye azonban nem elég, hiszen a közzétett "zene"valójában hangfelvétel, amelyen előadóművészek előadásában rögzítették a zeneművet. A hangfelvételek kiadóinak és az előadóművészeknek pedig szintén meg kell szerezni az engedélyét. Az előadóművészi jogokkal kapcsolatosan a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége Előadóművészi Jogvédő Irodája (www.eji.hu) tud felvilágosítást adni, az engedélyezésre jogosult kiadók (minden egyes kiadót egyedileg kell megkeresni!) megtalálásában pedig a MAHASZ (http://www.mahasz.hu)nyújthat segítséget.

Életrevaló · http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu 2010.01.31. 15:36:33

Találtam egy érdekes dolgot az Arrtisjus oldalán, és ez ránk is vonatkozik, mivel a filmek egy alkalommal lesznek bemutatva a Zárógálán, ami gyakorlatilag zárt körű rendezvény lesz:
"Kell-e engedélyt kérni, kell-e jogdíjat fizetni filmklub esetén?

Igen. Ez alól [u][b]kivételt jelent a vetítés, ha alkalomszerűen tartott és zártkörű; [/b][/u]a rendszeres filmklubok esetén azonban már nincs ilyen szabad felhasználási lehetőség. Engedélyt két helyről kell kérni: 1.) a film előállítójától vagy forgalmazójától és 2.) a filmben foglalt zene tekintetében az Artisjustól. Az első engedély közvetlen megállapodást igényel, a második esetben viszont egy egyszerű jogdíjfizetéssel szerezhető engedély a felhasználásra."
süti beállítások módosítása